ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Περιγραφή σεμιναρίου
Το φαινόμενο του Bullying αυξάνεται συνεχώς στις μέρες μας. Τα παιδιά είναι πιθανό να βιώσουν ένα αρνητικό περιβάλλον γεμάτο στρες εντός του σχολείου από τους ίδιους τους συμμαθητές τους. Τι είναι αυτό που συμβαίνει, πώς το εντοπίζουμε και πώς πρέπει να αντιδράσουμε;
Η παρενόχληση και η επιθετικότητα είναι φαινόμενα αρκετά διαδεδομένα στο χώρο του σχολείου και απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και τα ίδια τα παιδιά όταν αυτά γίνονται τα θύματα τέτοιων πράξεων.

Σκοπός
Σκοπός του σεμιναρίου είναι όσοι ασχολούνται με παιδιά ή έχουν παιδιά, να κατανοήσουν το φαινόμενο και να μπορέσουν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης έτσι ώστε ο χώρος του σχολείου και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος να είναι ένα ευχάριστος για τα παιδιά και όχι τόπος δυστυχίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται
Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, απόφοιτους κοινωνικών επιστημών, φοιτητές αλλά και σε όσους δουλεύουν με παιδιά.

Συνοπτικό πρόγραμμα
Προσδιορίζοντας το Σχολικό εκφοβισμό. Τί είναι και τί περιλαμβάνει ο Σχολικός Εκφοβισμός; Διαφέρει και πώς από το απλό πείραγμα;
Οι επιδράσεις του Σχολικού Εκφοβισμού. Οι επιπτώσεις του Bulling στα παιδιά θύματα, στα παιδιά θύτες και στα παιδιά παρατηρητές.
Η ταυτότητα των δραστών και των θυμάτων. Πώς αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του παιδιού θύματος και πως πρέπει να συμπεριφερθεί ο γονέας.
Γιατί εκφοβίζει κάποιος; Η ανατροφή των παιδιών
Πως αντιμετωπίζουμε τα παιδιά θύτες και τα παιδιά θύματα. Αναγνωρίζοντας της αλληλεπίδρασης οικογενειακού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, και των ρόλων που έχουμε στην καθημερινότητα μας. Διδάσκοντας στα παιδιά μας δεξιότητες ζωής και κώδικες συμπεριφοράς.

Διάρκεια
5 ώρες (4 ώρες θεωρητική προσέγγιση και 1 ώρα βιωματική προσέγγιση)

Κόστος σεμιναρίου
Επικοινωνήστε με τον φορέα 

Εισηγητής
Κεραμίδα Μαριάννα πτυχιούχος Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Sunderland, κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο Msc In Edu Cunselling Studies.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με το περιεχόμενο του σεμιναρίου

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

© Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Εxelixis. All rights reserved. Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Exelixis.