ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Προγράμματα Voucher για 70.000 ανέργους όλων των ηλικιών

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε βάση προπαρασκευής και θα εκπονηθεί εντός του 2016 ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης για 12.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών του ΟΑΕΔ που εντάσσεται στη δράση «Επιταγή εισόδου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα προηγηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά 30.000 νέους ανέργους ηλικίας 25 έως 29 ετών.

Περισσότερα...

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 254.000 ΑΤΟΜΑ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκηρυχθούν 13 προγράμματα που θα προσφέρουν ευκαιρίες κατάρτισης και προσωρινής απασχόλησης σε 254.000 ανέργους.

Τα προγράμματα προβλέπουν επιδοτήσεις του μισθού ή των εισφορών με εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα και ελάχιστο μισθό 495 ευρώ, υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων και, ειδικά για την κατάρτιση και τη μαθητεία, πιστοποίηση των γνώσεων και απασχόληση για 6 έως 12 μήνες.

Περισσότερα...

Συνεισφορά του Κε.Δι.Βι.Μ EXELIXIS στις δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας,

Ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε τα παιδιά που συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και να συμβάλλουμε κι εμείς στην επίτευξη των δράσεών τους.

Έγραψαν για μας:

Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!", που για πρώτη φορά φέτος, οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Κατά την φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκαν 68 δράσεις σε 7 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 1300 παιδιά και 150 ενήλικες, που παράλληλα με τις δράσεις δανείστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού περίπου 1700 βιβλία.

Περισσότερα...

Δύο νέα προγράμματα Voucher αναμένονται εντός του φθινοπώρου.

- Το πρώτο αφορά ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών.
Θα βγει σε αντικατάσταση του προγράμματος Voucher 29-64 που ανακλήθηκε, το οποίο επανασχεδιάζεται ώστε να προκηρυχθεί με ευνοϊκότερους όρους για τους ανέργους.

- Το δεύτερο αφορά ανέργους ηλικίας 18-24 ετών.
Στόχος του είναι να δοθεί η ευκαιρία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:
- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης.
- Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Καταθέστε από τώρα τα δικαιολογητικά σας στο ΚΕΚ EXELIXIS ώστε να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.

ΝΕΟ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 18-29 ΕΤΩΝ

Υλοποίησης Δράσης με τίτλο «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ».


Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: έχουν οι άνεργοι 18-29 ετών, που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης (Voucher) Τουρισμού για ανέργους 25-29 ετών

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται νέο πρόγραμμα Voucher στον τουρισμό για 8.000 ωφελούμενους ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 520 ωρών και περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης (Voucher) για ανέργους 18-24 ετών

«Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18 έως 24 ετών στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας»

Αναμένεται άμεσα η επίσημη ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο αφορά νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως:

Περισσότερα...

ΔΩΡΕΑΝ COACHING ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 EXELIXIS διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο coaching καριέρας.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Σε ανέργους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή διλήμματα στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην τοποθέτηση / επάνοδο στην αγορά εργασίας μέσα από:
• τη χαρτογράφηση των δυνατοτήτων και ενδιαφερόντων τους
• το ξεκαθάρισμα των στόχων τους
• την προσωπική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και
• τη δημιουργία δομημένου και αποτελεσματικού πλάνου ενεργειών για την εύρεση εργασίας.

Περισσότερα...

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ. Δουλειά μας, η εξασφάλιση της δουλειά σας!

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ VOUCHER ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ AEI-TEI

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 EXELIXIS στα πλαίσια της Δράσης «ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ AEI & ΤΕΙ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» είναι ήδη έτοιμο για την υλοποίηση των προγραμμάτων Voucher των αποφοίτων ΑΕΙ – ΤΕΙ τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συνεργαζόμενες με το Κε.Δι.Βι.Μ.2 EXELIXIS επιχειρήσεις καλύπτουν όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας ώστε κάθε καταρτιζόμενος να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση, εφόσον το επιθυμεί, σε επιχείρηση παρεμφερή με το αντικείμενο σπουδών του.
Τα προγράμματα μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι συνολικής διάρκειας 600 ωρών με 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 480 ώρες πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.400€ το οποίο θα δοθεί σε δύο δόσεις:

  1. Α’ Δόση ύψους 480,00€ μετά την ολοκλήρωση των 120 ωρών θεωρίας
  2. Β’ Δόση ύψους 1.920,00€ μετά την ολοκλήρωση των 480 ωρών της πρακτικής άσκησης

Πληροφορίες για τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει το Κε.Δι.Βι.Μ.2 EXELIXIS μπορούν να πάρουν όσοι επιθυμούν από:

  • www.exelixis.edu.gr
  • www.facebook.com/exelixis.edu.gr
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 24410-40050
  • Whats’ up: 6987-506007

Αλλαγές στο πρόγραμμα Voucher των αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μερική ανάκληση και τροποποίηση των όρων της με αριθμό 12/2014 πρόσκλησης ΟΑΕΔ με τίτλο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ»
Με την με αριθμό. 12/2014 Πρόσκληση του ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκε το έργο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ».
Προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων, να διευρυνθεί ο αριθμός των παρόχων κατάρτισης που μπορούν να συμμετέχουν στην παρούσα πρόσκληση και να επιτευχθεί η συνάφεια της θέσης πρακτικής με την ειδικότητα των ωφελούμενων, αποφασίσθηκε η μερική ανάκληση και τροποποίηση των όρων της πρόσκλησης ως εξής:

Περισσότερα...

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στην ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΦΕΤ

Νέο πρόγραμμα στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων για 30 επαγγελματίες και υπαλλήλους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών εγκρίθηκε προς υλοποίηση στον φορέα μας από τον ΕΦΕΤ το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 οι επιχειρηματίες και το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτισθούν στην τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατά τον χειρισμό των τροφίμων.

Περισσότερα...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012, κάθε αγρότης για να μπορεί να αγοράζει γεωργικά φάρμακα θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Οι αγρότες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους από τους οποίους προμηθεύονται γεωργικά φυτοφάρμακα και οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο να πουλούν γεωργικά φάρμακα ώστε να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν για να πιστοποιηθούν και να μπορούν να αγοράζουν ελεύθερα τα φυτοφάρμακα που απαιτούνται.

Περισσότερα...

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2014 – ΘΕΣΕΙΣ Π.Ε.)

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 11/05-09-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν εξήντα (160) θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ VOUCHER ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΏΝ

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ

Δουλειά μας, η εξασφάλιση της δουλειά σας!

Μία εντελώς καινοτόμα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης EXELIXIS. Κάτι πρωτόγνωρο για τους ανέργους της περιοχής μας. Αυτό δείχνει και την φιλοσοφία τόσο της διεύθυνσης του Κέντρου όσο και των στελεχών της που στόχος δεν είναι μία απλή υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης αλλά η προσπάθεια για επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων νέων της περιοχής.

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VOUCHER ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΏΝ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Δράσης «ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 EXELIXIS σας προσκαλεί την Δευτέρα 9/3/2015 και ώρα 17:00 μ.μ.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ VOUCHER ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων και επιλαχόντων του προγράμματος Voucher αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ (18 - 29 ετών).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 3.120€

Επικοινωνήστε με το φορέα μας:

  1.  για τα αποτελέσματα
  2.  για τα προγράμματα που θα υλοποιήσουμε
  3. για τις επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης που ταιριάζουν στην ειδικότητα σπουδών σας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24410 40050

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ EXELIXIS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης EXELIXIS στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς προς τους ανέργους του νομού μας διαθέτει την αίθουσα πληροφορικής του για τους ωφελούμενους του προγράμματος «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas για την δωρεάν εκμάθηση υπολογιστών.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες διαθεσιμότητας της αίθουσας επικοινωνήστε με το ΚεΔιΒιΜ2 EXELIXIS, τηλ. 24410-40050, Υπεύθυνη Βαρσάμη Φωτεινή

2ος κύκλος υποβολής αιτήσεων αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκε η έναρξη του 2ου κύκλου υποβολής αιτήσεων των ωφελουμένων, της Πράξης «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» - που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 23:59:59.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις γίνονται στο www.diasindesi.gr
Σημείωση: Δεν απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη υποβάλει την αίτησή τους.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα υπολογιστών σε ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ VOUCHER ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα voucher για 8.000 ανέργους στον Τουρισμό.
Παράλληλα το ίδιο διάστημα θα ξεμπλοκάρουν και θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher σε 7.000 αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

© Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Εxelixis. All rights reserved. Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Exelixis.