Αρθρογραφία

22 επιχειρηματίες μοιράζονται τις συμβουλές που τους οδήγησαν στην επιτυχία

Ανεξάρτητα από το ποιος ορισμός μπορεί να δοθεί για την επιτυχία, αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται ως ένας εφήμερος και συχνά αόριστος ή ακατόρθωτος στόχος. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, πάθος, δυναμισμός και έντονη προσπάθεια για να επιτύχετε τους στόχους σας και να αναγνωρίσετε την επιτυχία σας, όταν τα έχετε καταφέρει.

Το παρακάτω άρθρο φιλοξενεί λόγια 22 διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμυστηρεύονται το κλειδί της επιτυχίας τους.

Περισσότερα...

«Επιταγές κατάρτισης»: καινοτόμο εργαλείο ή παραπλανητικό ημίμετρο;

question

του κ. Πρίτσα Κων/νου – Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Προέδρου του ΚεΔιΒιΜ2 EXELIXIS

Aναμένεται, εντός των ημερών, να εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», το οποίο είναι ευρέως γνωστό και ως «Voucher για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών».

Περισσότερα...

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να έχει μια επαγγελματική κάρτα

business-cards-dos

Η επαγγελματική σας κάρτα αντανακλά την εταιρεία σας και είναι ένα σπουδαίο εργαλείο marketing. Είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνει κάποιος από εσάς και η πρώτη σας ευκαιρία να κάνετε εντύπωση.
Ας δούμε λοιπόν τα πρέπει και τα δεν πρέπει των επαγγελματικών καρτών:

Περισσότερα...

7 μυστικά για να τελειοποιήσετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες

com-abilities

Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε πολύ περισσότερο απ' ότι νομίζετε.

1. Το «να είστε ο εαυτός σας» δεν είναι πάντα καλή συμβουλή
Τι σημαίνει «να είσαι ο εαυτός σου»; Δεν είσαι το ίδιο πρόσωπο κάθε στιγμή. Ναι! Η διάθεση αλλάζει!
Η θετική αυτοπαρουσίαση δηλαδή το να προβάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, δεν σημαίνει ότι είμαστε υποκριτές και σίγουρα βοηθάει να αναδείξουμε τα πραγματικά μας θετικά στοιχεία.

Περισσότερα...

Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στο στόχο σας;

focus-on-importans

Αισθάνεστε ότι το μυαλό σας συνεχώς βουίζει και η λίστα των εργασιών που πρέπει να κάνετε είναι ατελείωτη; Αυτό είναι το κλειδί για να επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά.

Αν η ζωή σας ήταν όπως ενός smartphone πόσες εφαρμογές θα μπορούσατε να εκτελέσετε ταυτόχρονα; Μήπως δουλεύετε σε μια ή δυο ή περισσότερες ιδέες που δεν είναι τόσο σημαντικές;

Περισσότερα...

Οδηγίες για ένα επιτυχημένο βιογραφικό

biografiko

Το βιογραφικό αποτελεί το πρώτο βήμα όταν αιτήστε για μία θέση εργασίας. Αυτό το βήμα θα πρέπει να είναι προσεγμένο και σωστά δομημένο, έτσι ώστε να ξεχωρίσει, να του δοθεί η απαραίτητη προσοχή και να προτιμηθεί από το πλήθος των άλλων βιογραφικών.

Όπως και σε άλλες επαγγελματικές ενέργειες έτσι και στο βιογραφικό δεν υπάρχει μαγική συνταγή επιτυχίας, αλλά βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν έτσι ώστε να έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας.

Περισσότερα...

6 μυστικά που θα θέλατε να ξέρετε πριν ιδρύσετε τη δική σας επιχείρηση

6-secrets-about-your-business

Το να διευθύνετε τη δική σας μικρή επιχείρηση είναι μια πρόκληση, καθώς πέρα από το πάθος και τη διάθεση που διαθέτετε υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θέλουν ειδικό χειρισμό.

Διαβάστε για μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και συμβουλές που θα κάνουν το δρόμο προς την επιτυχία ευκολότερο.

Περισσότερα...

Αλλαγές στους κανόνες του ηλεκτρονικού εμπορίου

ecommerce

Τους κανόνες στην λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shops), έρχεται να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία 2011/83/ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα ισχύσει από τις 13 Ιουνίου 2014.

Περισσότερα...

Η μοναδική ερώτηση που "μετράει" σε μια συνέντευξη

one-interview-question

 
Ποιο project θεωρείτε πιο σημαντικό στην πορεία σας ως τώρα;

Για να καταλάβετε γιατί αυτή η απλή ερώτηση είναι τόσο ισχυρή, φανταστείτε οτι εσείς είστε ο υποψήφιος και εμείς μόλις σας κάναμε αυτήν την ερώτηση. Εσείς πιο έργο θα επιλέγατε;

Έπειτα σκεφτείτε για τα επόμενα 15-20 λεπτά σας ρωτούσαμε τις ακόλουθες ερωτήσεις. Τι θα απαντούσατε;

Περισσότερα...

Τα λάθη της γλώσσας του σώματος που κάνουν οι υποψήφιοι υπάλληλοι

body-language

Ωραία. Βρήκατε σε αγγελία την δουλειά των ονείρων σας. Ετοιμάσατε και στείλατε το τέλειο βιογραφικό και περάσατε από συνέντευξη. Είστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος υποψήφιος από εσάς γι' αυτή τη θέση.
Η τελευταία χειραψία όμως, τα τινάζει όλα στο αέρα. Γιατί; Η χειραψία ήταν αδύναμη και δεν είχατε οπτική επαφή!

Περισσότερα...

Οι 10 κυριότερες αιτίες για τις οποίες το eshop σας χάνει πωλήσεις

eshop-problems

Το παιχνίδι της online λιανικής πώλησης δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδηθεί. Η νέα έρευνα και ανάλυση μπορεί να ρίξει φως στα προβλήματα των ιστοσελίδων που οδηγούν σε απώλεια πωλήσεων και πελατών.
Συλλέγοντας τα σχόλια των χρηστών και τα παράπονα τους σε πάνω από 400 ιστοσελίδες σε διάστημα τριών ετών, η Qubit έχει περιορίσει τα συμπεράσματά της σε 10 κύριους προβληματικούς τομείς. Τα αποτελέσματα δίνουν μια εικόνα ενός καταναλωτή με πολύ υψηλότερες προσδοκίες για τους ιστότοπους λιανικών πωλήσεων και την ευκολία χρήσης τους.

Περισσότερα...

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

© Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Εxelixis. All rights reserved. Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Exelixis.